Trending

Ποιοί ελέγχουν τη Wind Hellas;

Σύμφωνα με το πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο για το ομολογιακό δάνειο των 250 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Wind Hellas προ ημερών τρία hedge funds κατέχουν το 68,5%, ενώ άλλα δύο κατέχουν πρόσθετο ποσοστό 12%. 

Πρόκειται για τις αμερικανικές Golden Tree Asset Management L.P., η οποία ελέγχει πλέον το 29,5% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, τη Cyrus Capital που κατέχει το 21,3% και την Anchorage Capital που κατέχει το 17,5%.

Η Golden Tree, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 25 δισ. δολάρια και η Cyrus Capital, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια που φτάνουν τα 4,5 δισ. δολάρια, έχουν εκπροσώπους και στο διοικητικό συμβούλιο της απώτερης μητρικής της Wind Hellas, της Largo Limited που εδρεύει στις Νήσους Γκέρνσεϊ, όπως αναφέρει το Euro2day. 

Εκτός από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους, σημαντικό ποσοστό (από 6% έκαστος) κατέχουν η βρετανική Sothic Capital Management και η Eton Park Capital Management. 

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα ποσοστά πιθανώς θα διαφοροποιηθούν ελαφρά μέσω της εν εξελίξει αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Wind Hellas κατά 25 εκατ. ευρώ. Η αύξηση κεφαλαίου είναι τμήμα του σχεδίου αναχρηματοδότησης δανεισμού και άντλησης κεφαλαίων για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Wind Hellas σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη