Trending

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Black Friday

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Black Friday και τις γενναίες εκπτώσεις που γίνονται σήμερα σε διάφορα καταστήματα στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως "αμερικανιά".

«Τώρα και στην Ελλάδα μια «αμερικανιά», το Black Friday, που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές αλυσίδες παραγωγής και εμπορίου, οι οποίες δημιουργούν μια ακόμη ευκαιρία να ξεπουλήσουν το μεγάλο τους στοκ, που μόνο αυτές έχουν την δυνατότητα να διατηρούν και με προφανή στόχο τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» αναφέρει τη ανακοίνωση.

«Άλλωστε στην περίοδο της επταετούς ύφεσης και λιτότητας, οι πολυεθνικές αλυσίδες αποδεδειγμένα είναι οι μόνες που παρουσιάζουν άνοδο στον όγκο λιανικών πωλήσεων ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαρκώς συρρικνώνονται» σχολιάζει.

Μάλιστα σημειώνει ότι «παρά την προσπάθεια που γίνεται από γνωστά ΜΜΕ και διαδικτυακές σελίδες να παρουσιάσουν τη Μαύρη Παρασκευή ως την υποτιθέμενη "γιορτή του εμπορίου", εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές να μη παραπλανηθούν στηρίζοντας μια εικονική έκπτωση πολυεθνικών αλυσίδων και τους υπενθυμίζουμε να ενισχύουν πάντα τις τοπικές τους αγορές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες για χρόνια υπήρξαν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί δε ότι «είναι υποχρέωση των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών να αντισταθούν σε πρότυπα και όρους που επιβαρύνουν την αξιοπρέπεια και την φυσική τους ύπαρξη.

Η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να γίνει ο κάδος των σκουπιδιών των ομίλων υπερπαραγωγής, αμφιβόλου ποιότητας και διαδικασιών παραγωγής, «επώνυμων» προϊόντων».

Το Τμήμα Μικρομεσαίων του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει «την αντίθεσή του στις πρακτικές περαιτέρω απαξίωσης της ζωής μας», μιλά για «στρεβλώσεις που προκαλούν τέτοιας μορφής καταναλωτικές συνήθειες» και καλεί «τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές με την στάση τους, (μη συμμετοχή, αποχή κλπ), να μην επιτρέψουν την καθιέρωση τέτοιων μορφών εμπορικότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα ΑΥΓΗ κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο "Η μαύρη όψη της κατανάλωσης". Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη