Trending

Το alter ego του Αλ. Τσίπρα σε καίριο πόστο

Ο κ. Δημήτρης Λιάκος, ο οποίος μέχρι τώρα είχε τη θέση του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, είναι το alter ego του Πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που εμπιστεύεται και ακούει ο κ. Αλέξης Τσίπρας για όλα τα ζητήματα της οικονομίας.

Πλέον ο ρόλος του έρχεται στο προσκήνιο με τον ανασχηματισμό, αναλαμβάνοντας τη θέση-κλειδί του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα τα ζητήματα της οικονομίας στα οποία θα έχει συντονιστικό ρόλο.

Συνομήλικος του κ. Τσίπρα, ο κ. Λιάκος είχε μια επιτυχημένη καριέρα ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην αγορά, στον χώρο των επενδύσεων, μέχρι το 2012, οπότε τον «αλίευσε» ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος είχε αναλάβει τότε την κατάρτιση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και την ενίσχυση του κόμματος με άξιους ανθρώπους από την αγορά και την κοινωνία.

Ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θεωρεί «μέντορά» του τον κ. Δραγασάκη, ενώ έχει εξαίρετες σχέσεις τόσο με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και με τον κ. Γιώργο Σταθάκη. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη