Trending

Γ Τράγκας: η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα έχει έντονη οσμή λατινικής Αμερικής

Στη σημερινή ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real FM ο Γιώργος Τράγκας ασχολήθηκε με την κατάσταση στην Ελλάδα και τις τελευταίες εξελίξεις:

«Οι εφημερίδες σημειώνουν σήμερα ότι για να κλείσει η αξιολόγηση είναι απαραίτητη η συμφωνία του ΔΝΤ. Από την άλλη πλευρά η Κομισιόν όπως σημειώνεται στα σχετικά ρεπορτάζ, εκτιμά ότι το Ταμείο θα ζητήσει σκληρές μεταρρυθμίσεις και άλλα μέτρα στην Ελλάδα.

Τα επώδυνα μέτρα μάλλον είναι αναπόφευκτα και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι μας οδηγούν σε μία πολύχρονη και αέναη χρεοκοπία. Όλα δείχνουν εξάλλου ότι χιλιάδες σπίτια πολιτών θα χαθούν και το οικονομικό ρεπορτάζ των εφημερίδων υπογραμμίζει ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε ρευστοποίηση υποθηκών αξίας 11,5 δις.

Θα επιδιωχθεί να μειωθούν κατά 40 δις έως το τέλος του 2019. Έτοιμα τα fund-γύπες για να αρπάξουν δισεκατομμύρια. Την ίδια ώρα, κινητοποιούνται σε όλες τις περιοχές των Βορείων Νήσων οι κάτοικοι για το ΦΠΑ. Όπως θα διαβάσετε σήμερα στις εφημερίδες ή θα δείτε στην τηλεόραση γίνεται χαμός από κινητοποιήσεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Λήμνο.

Οι διαδηλώσεις είναι μαζικές! Ενώ υπάρχουν πρωτοσέλιδα άρθρα ότι οι Έλληνες υποχρεώνονται και ισοπεδώνονται πληρώνοντας φόρους πάνω από το μέσο όρο των κρατών – μελών του ΟΟΣΑ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσεκλήθη από μία σειρά κρατών της κεντρικής και νοτίου Αμερικής όπως η Νικαράγουα, ο Ισημερινός και η Βολιβία,αλλά και εδώ στην περιοχή του ευρωπαϊκού Πεσαβάρ η ατμόσφαιρα έχει έντονη οσμή λατινικής Αμερικής… Αυτά που συζητούνται και λέγονται κατ΄ιδίαν πίσω από τους τοίχους μεγάλων επιχειρήσεων είναι απίστευτα και εκπληκτικά».

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις; «Όπως και να έχει….μία έρευνα της Public Issue που είδε χθες το φως της δημοσιότητας υποστηρίζει ότι οι Έλληνες, 9 στους 10, ποσοστό 88% θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Ενώ στο ερώτημα πως νιώθετε για την κατάσταση της χώρας, το 28% απάντησε οργή, αγανάκτηση..το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.

Στην ίδια έρευνα, ο κος Μητσοτάκης διαθέτει 45% θετικές γνώμες, έναντι μόνο 24% του πρωθυπουργού. Ίδια αναλογία περίπου και στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Τώρα προσέξτε: στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει αυτή η δημοσκόπηση, το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ και μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή. Η πλειοψηφία όμως ..το 52% δηλώνει ΚΑΜΙΑ. Και το 53% τάσσεται κατά του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη