Trending

Manpower: Τι δείχνει η μεγάλη της έρευνα για τις επιχειρήσεις

Γράφει η Agnes L.

Η νέα έρευνα της Manpower Group για τις επιχειρήσεις και την εργασία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για το 2016, με τίτλο "Προσωπικές Δεξιότητες για την ανάδειξη Ταλέντου στην εργασία" η αξιοποίηση των ταλέντων στην εργασία είναι σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις στο μέλλον.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας:

• Οι βασικές ικανότητες αναγνωρίζονται τόσο από τις μεσαίες επιχειρήσεις όσο και από τις επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους, ενώ η αναγνώριση δεν περιορίζεται αποκλειστικά από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

• Το ιδανικό προφίλ διαφοροποιείται και βασίζεται πλέον στον συνδυασμό ικανοτήτων όπως είναι ο Πραγματισμός, η Ευελιξία και το Ομαδικό πνεύμα. Η Επίλυση προβλημάτων, η Προσήλωση στον στόχο και η Συνεργασία αποτελούν τις ικανότητες οι οποίες ως επί το πλείστον συνδέονται με το Ταλέντο.

• Οι Προσωπικές Δεξιότητες παίζουν σημαντικό και διαχρονικό ρόλο σε όλες τις γενιές. Οι «ψηφιακές δεξιότητες» είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη γενιά των Millennials. Η έμφαση στην ανάπτυξη των «ψηφιακών δεξιοτήτων» θα ενισχύσει σημαντικά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης ως προς την καινοτομία.

• Ανεξάρτητα από την αναγνώριση του ανταγωνιστικού μίγματος των ικανοτήτων πάνω στο οποίο αξιολογείται το Ταλέντο, η Διακράτηση και η Ενίσχυση του ταλέντου αποτελεί σημαντική πρόκληση για το μέλλον.

• Η «Ρευστότητα» -η δυνατότητα προσαρμογής και εξέλιξης σε ένα μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον-αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα επιτυχίας για τα Ταλέντα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη