Trending

Οι ομάδες της τελικής φάσης του Viva Nest του Ομίλου Viva

Ο αναπτυξιακός επιταχυντής Viva Nest του Ομίλου Viva βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και εντάσσεται στη σειρά ανοικτής καινοτομίας IDEA (Innovation Design and Entrepreneurial Action) του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει οκτώ επιχειρηματικές ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του προγράμματος, με εξάμηνη διάρκεια.

Οι οκτώ ομάδες είναι οι εξής, σύμφωνα με πληροφορίες του NewMoney:

Cloudeplo: Πρόκειται για πλατφόρμα που διευκολύνει τη δημιουργία cluster σε IAAS provider, όπως η Amazon ή το Azure, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές big data analysis

HENRY E-LAWYER: Πρόκειται για προσωπικό «συμβολαιογράφο» που διευκολύνει τον χρήστη στη διαδικασία υλοποίησης και διαχείρισης συμφωνιών (contracts) συνδυάζοντας τις τεχνολογίες του Βlockchain και των Βot.

Induce: Πρόκειται για mobile εφαρμογή η οποία επιβραβεύει τους χρήστες για την παρουσία τους σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος (Points of Interest). Tα σημεία αυτά μπορεί να είναι καταστήματα, πάρκα, παραλίες, μουσεία κ.α.

NewKidsOnTheBlockchain: Πρόκειται για crowdsourcing & equity crowdfunding πλατφόρμα για χρηματοδότηση & παραγωγή ψηφιακών αγαθών (digital assets). Η πρώτη υλοποίηση θα είναι στον χώρο της μουσικής.

Pitchstor: Πρόκειται για marketplace που φιλοξενεί εταιρείες, επιχειρηματίες, start-ups, επιχειρηματικές ιδέες, και επενδυτές σε διεθνές επίπεδο με στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή απόψεων και την πιθανή εύρεση συνεργασιών.

Plustic: Πρόκειται για ηλεκτρονικό πορτοφόλι με έμφαση στην κοινωνικότητα και τις έξυπνες αγορές. Ο χρήστης προμηθεύεται δωροκάρτες με έξτρα bonus αγορών και μπορεί είτε να τις κρατήσει για προσωπική χρήση, είτε να τις στείλει σε άλλους χρήστες.

Supermarketnow: Πρόκειται για online πλατφόρμα για supermarket η οποία εισάγει την έννοια του προσωπικού βοηθού αγοράς, ο οποίος ψωνίζει για λογαριασμό του καταναλωτή, πηγαίνοντας τα ψώνια στην πόρτα του, στο χρόνο που εκείνος ορίζει.

Veem: Πρόκειται για πλατφόρμα επιβράβευσης της υγιεινής ζωής και καθημερινής άσκησης. Οι χρήστες της εφαρμογής μετατρέπουν άμεσα τις υγιεινές τους συνήθειες σε πόντους, τους οποίους εξαργυρώνουν σε προσφορές για αγαθά και υπηρεσίες, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη