Trending

Σοβαρότατα προβλήματα στο Κολλέγιο Αθηνών - Προς κρατική επιτήρηση

Τα προβλήματα στο Κολλέγιο Αθηνών διογκώνονται (εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλη την ιστορία) με αποτέλεσμα η ΟΙΕΛΕ να παρέμβει με επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας για να αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας την διοίκηση του Κολλεγίου.

Αθήνα, 6/12/2016

Αριθμ. Πρωτ: 43068

ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

Κύριε Υπουργέ,

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) επιδιώκει να συντηρείται καθεστώς αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας στο Κολλέγιο Αθηνών μέσω της (παράνομης, σύμφωνα με την απόφαση) διακοπής κάθε νομικής σχέσης με το BoardofTrustees(Συμβούλιο των Επιτρόπων), είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την ενεργοποίηση της παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 682/1977, σύμφωνα με την οποία τοποθετούνται Επίτροποι του Υπουργείου Παιδείας που θα συμμετέχουν στη διοίκηση του Κολλεγίου. Οι εκπρόσωποι αυτοί έχουν την υποχρέωση σύνταξης εκθέσεων λειτουργίας του σχολείου.

 Επειδή, δε, η ρήξη των δύο πλευρών (της διοίκησης του Ε.Ε.Ι. και του Συμβουλίου των Επιτρόπων) ενέχει και οικονομικές διαφορές, ζητούμε την ενεργοποίηση και της παρ. 3 του άρθρου 2 του Ν. 682/1977 που επιτρέπει την ανάθεση σε υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου ή άλλους ειδικούς δημοσίους υπαλλήλους του οικονομικού ελέγχου των ισότιμων προς τα δημόσια ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη