Trending

Στην κόψη του ξυραφιού η συμφωνία διάσωσης του Μαρινόπουλου

Σε μία κλωστή κρέμεται η συμφωνία διάσωσης του Μαρινόπουλου καθώς 44 ημέρες μετά την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν στο άρθρο 106 β&θ του Πτωχευτικού Κώδικα, ακόμη δεν έχει χρεωθεί η υπόθεση σε εισηγητή, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Capital.gr.

Η ολιγωρία στην ανάθεση της υπόθεσης σε εισηγητή (όπως προβλέπεται από το νόμο) προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, δηλαδή να βγει η εισήγηση, να υπάρξει διάσκεψη της έδρας, να εκδοθεί η απόφαση και αυτή να δημοσιευθεί, έχει προκαλέσει ερωτηματικά στην αγορά. Κυρίως σε προμηθευτές οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα υπήρχε "φως" μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η αναμόρφωση του δικτύου της Μαρινόπουλος, να ξεκινήσει κανονικά η τροφοδοσία των καταστημάτων που θα περάσουν στη Σκλαβενίτης και φυσικά οι πληρωμές.

Πλέον ουδείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτε για την πορεία του εγχειρήματος που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική διάσωση των τελευταίων δεκαετιών. Και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η όποια επιπλέον καθυστέρηση στην ανάθεση σε εισηγητή της υπόθεσης, η οποία συνοδεύεται και από 23 κούτες εγγράφων ή κοντά στις 70.000 σελίδες, πάει πίσω την όλη υπόθεση, η οποία "μπαίνει σε επικίνδυνα νερά", όπως έλεγε στο Capital.gr κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος το οποίο ασχολήθηκε από τον Ιούλιο με το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη