Trending

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε γνωστός έλληνας εφοπλιστής

Η ναυτιλιακή Toisa συμφερόντων του εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου κατέθεσε χθες αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα των ΗΠΑ καθώς έχει χρέη ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο έλληνας πλοιοκτήτης ζητάει την προστασία της εταιρείας βάσει του πτωχευτικού δικαίου και των 26 πλοίων της μεταξύ των οποίων 26 πλοία που ανεφοδιάζουν και εξυπηρετούν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, 13 δεξαμενόπλοια και επτά φορτηγά. Στα περιουσιακά στοιχεία της Toisa περιλαμβάνονται και δύο αεροσκάφη Gulfstream.

Αντιθέτως η εταιρεία Sealion Shipping με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και οι εταιρείες διαχείρισης Marine Management Services και Marine Management Bulker Services που έχει με έδρα την Ελλάδα δεν καλύπτονται από το πτωχευτικό δίκαιο, αναφέρει το Newmoney.

Ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος τον τελευταίο μήνα βρέθηκε στο Λονδίνο για συζητήσει με δανειστές του όμως η άκαμπτη θέση τους και η πρόθεσή τους να του «κρατήσουν» πλοία στα λιμάνια λόγω χρεών, τον οδήγησε στην απόφαση να καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη