Trending

Ανατροπή στην παράδοση του ΔΟΛ - Οι τράπεζες ζητούν άμεσα την υπαγωγή του στον πτωχευτικό κώδικα

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας ώρας υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στην περίπτωση του ΔΟΛ, μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της ανάληψης της Διοίκησης από τον Βασίλη Μουλόπουλο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πρωτοβουλία των τραπεζών ζητείται η υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα, με στόχο την εξυγίανση του δανειακά επιβαρυμένου ομίλου. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η πρόταση των τραπεζών είναι να αναλάβει την υπόθεση ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία Grant Thornton.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του το Capital, από την ημέρα διορισμού του, ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ με τον διορισμό του μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης προκειμένου η εταιρεία -εν προκειμένω ο ΔΟΛ- να μην οδηγηθεί σε απαξίωση.

Την ίδια στιγμή, άλλες πληροφορίες εμφανίζουν τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ως ενδιαφερόμενο να στηρίξει κεφαλαιακά τον ΔΟΛ, κάτι που επί του παρόντος παραμένει ανεπιβεβαίωτο. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη