Trending

Διάσωση του Ομίλου Δάβαρη (Hyundai, Kia)

Ο όμιλος Δάβαρη, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις της διοίκησής του με τις πιστώτριες τράπεζες κατάφερε να καταλήξει σε μια λύση που διασφαλίζει τη συνέχιση των εργασιών του. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, στο επίκεντρό της βρίσκεται η είσοδος νέου επενδυτή (στην προκειμένη περίπτωση τον Όμιλο Βασιλάκη), το γενναίο «κούρεμα» των δανείων και η υπαγωγή στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106β. Ειδικότερα, η Derasco, εταιρεία ελεγχόμενη από τον κ. Θ. Βασιλάκη, υπέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα του 2016, σύμβαση εξυγίανσης των εταιρειών Hyundai Hellas Π. & Ρ. Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας Hyundai) & Autodeal Π. & Ρ. Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας KIA) με τις πιστώτριες τράπεζες όσο και τους μετόχους των δύο εταιρειών. 

Η σύμβαση προβλέπει τον σημαντικό περιορισμό των οφειλών των δύο εταιρειών, κυρίως σε επίπεδο τραπεζικών δανείων, μέσω της υπαγωγής τους σε διαδικασία εξυγίανσης με βάση της διατάξεις του άρθρου 106β. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνολική απομείωση του δανεισμού θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ, καθώς από περίπου 116 εκατ. ευρώ με 118 εκατ. ευρώ που ανέρχεται σήμερα θα υποχωρήσει σε περίπου 20 εκατ. ευρώ. Μέρος της απομείωσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει με απευθείας «κούρεμα» και ένα άλλο μέρος με κεφαλοποίηση ακινήτων που ανήκουν στην περιουσία των εταιρειών αλλά και στον Π. Δάβαρη προσωπικά.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση που προέρχεται τόσο από τον επενδυτή όσο και από τις τράπεζες για να διασφαλίσει τις βασικές προϋποθέσεις εμπορικής λειτουργίας των δύο εταιρειών κατά τους επομένους μήνες που θα διαρκέσει η εξυγιαντική διαδικασία κατά τις προβλέψεις του 106β. Σύμφωνα με πηγές από τον όμιλο Βασιλάκη, η ενδιάμεση χρηματοδότηση αναμένεται να ανέλθει σε 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3 εκατ. ευρώ θα βάλουν οι τράπεζες και 2 εκατ. ευρώ ο όμιλος Βασιλάκη. Επιπλέον, έχουν εξασφαλισθεί εγγυητικές επιστολές για την ομαλή συνέχιση της συνεργασίας με τους κατασκευαστές, αναφέρει το δημοσίευμα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη