Trending

Δημιουργούνται 120 Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

Τη δημιουργία  δικτύου 120 Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), με τις αρμοδιότητες ολοκληρωμένης ενημέρωσης των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ). 

Το αυξημένο πλήθος των ΓΕΥΔ σε σχέση με τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών ΚΕΥΔ (30 σύμφωνα με τον ιδρυτικό τους Νόμο) θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Άλλωστε τα 30 από τα 120 ΓΕΥΔ θα αποτελέσουν τη βάση δημιουργίας των ΚΕΥΔ.

Τα ΓΕΥΔ θα εστιάσουν στην ενημέρωση (Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών, πλειστηριασμοί, πώληση δανείων σε funds, Νόμος Κατσέλη, Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών κοκ) και την παροχή συμβουλών, σε διάδραση με την Κεντρική Υπηρεσία ΕΓΔΙΧ.

Τις επόμενες εβδομάδες θα δημιουργηθεί το πρώτο πιλοτικό ΓΕΥΔ, στις εγκαταστάσεις της ΕΓΔΙΧ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ΓΕΥΔ, στο κέντρο Αθήνας και Πειραιά. Στη συνέχεια θα δημιουργηθούν ΓΕΥΔ στις υπόλοιπες 12 πρωτεύουσες Περιφερειών και θα ακολουθήσει, τους επόμενους μήνες, η ανάπτυξη του δικτύου στο σύνολο των πόλεων της χώρας (για αναλυτικότερα στοιχεία βλέπε το Παράρτημα).

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση τα ΓΕΥΔ θα συστεγάζονται με δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολίτες, ώστε να αξιοποιηθούν πιθανές συνέργειες. Θα αξιοποιηθούν λειτουργικοί εξοπλισμένοι χώροι, σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπου η πρόσβαση των πολιτών είναι εύκολη.

Τα Κέντρα θα στελεχωθούν με δημοσίους υπαλλήλους, που θα επιμορφωθούν και θα υποστηρίζονται από τα τμήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΕΓΔΙΧ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη