Trending

Έλαβε 126.000 ευρώ ως πλήρωμα του ΕΚΑΒ χωρίς να εμφανιστεί επί 5 χρόνια

Μια απίστευτη περίπτωση εργγαζόμενου στο ΕΚΑΒ παρουσιάζει το Έθνος σε δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ΧΤ, πληρωνόταν κανονικά από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως την 9η Νοεμβρίου 2011 από το ΕΚΑΒ, ως πλήρωμα ασθενοφόρου (και μάλιστα με υπερωρίες), αλλά δεν μπήκε στο ασθενοφόρο ούτε μία μέρα, εισπράττοντας 126.381,16 ευρώ "για εργασία που αδικαιολόγητα, αθέμιτα και παράνομα δεν παρείχε".

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευ. Μπακέλας, προτείνει την παραπομπή του σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ στέλνει στο εδώλιο και άλλα τρία άτομα, όλοι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που γνώριζαν την παρανομία, την ανέχονταν και τη συγκάλυπταν. Προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους επικαλέστηκε ο Χ.Τ., λόγοι που ωστόσο δεν τον εμπόδισαν να έχει μια πολυσχιδή εξω-ΕΚΑΒίτικη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την 30σέλιδη πρόταση του εισαγγελέα, την πενταετία αυτή που δεν είχε περάσει καν έξω από το ΕΚΑΒ Πέλλας εκμεταλλευόταν καφετέρια στην Αριδαία, στην άδεια της οποίας εμφανιζόταν η αδελφή του, "ενώ πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο ίδιος και σαν ιδιοκτήτης εμφανίστηκε στους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, που πραγματοποίησαν τον έλεγχο". Επιπλέον εμφανιζόταν ως υπεύθυνος σε επιχείρηση με λέβητες και διανομή βιομάζας στην επαρχιακή οδό Αριδαίας - Έδεσσας και σε έκθεση με λέβητες και πέλετ-βιομάζα στην Αριδαία. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη