Trending

Ένας Έλληνας δισεκατομμυριούχος 40άρης

Ο 40άρης Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης είδε το όνομά του να φιγουράρει στην λίστα πλουσίων του Forbes στην κατηγορία «40 under Forty».

Με μια αρχική «μαγιά» πλοίων-ψυγείων της ναυτιλιακής που είχε ιδρύσει ο πατέρας του, έχει στήσει μια αυτοκρατορία εταιριών.

Η τελευταία του επένδυση στην Ελλάδα αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δείγμα και αυτό των πολυσχιδών δραστηριοτήτων ενός εφοπλιστή που αποφάσισε να πατήσει στεριά.

Οι επιχειρηματικές του βλέψεις και τα μεγαλόπνοα σχέδιά του τα οποία ξεκίνησαν με την ίδρυση μιας αεροπορικής εταιρίας, επεκτάθηκαν στον χώρο των ξενοδοχείων, του real estate και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες συνυπάρχουν στον Όμιλο Libra του Γιώργου Λογοθέτη, ο οποίος δεν άφησε ποτέ την ναυτιλία, αφού ο στόλος του αριθμεί πλέον εβδομήντα πέντε πλοία διαφόρων χρήσεων.

Παντρεμένος με την Νίτζια Εμπειρίκου, έχει αποκτήσει μαζί της δυο γιους και μια κόρη και μένουν οικογενειακώς στο Μανχάταν, σε ένα σπίτι εξαιρετικής αισθητικής.

Σημειώνεται τέλος ότι ο εφοπλιστής έχει θεσμοθετήσει στην χώρα μας και το  Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Προσφέρει την ευκαιρία σε επιχειρηματίες με έδρα την Ελλάδα να λάβουν δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και καθοδήγησης, καθώς επίσης και μέρος της συνολικής βράβευσης που ανέρχεται στα €1.25 εκατομμύρια, με σκοπό την υποστήριξη της νέας επιχειρηματικής τους προσπάθειας. Ο  συνολικός αριθμός νικητών ανέρχεται στους 14, από την ίδρυση του θεσμού το 2012. Την γενικότερη επιμέλεια του Βραβείου Επιχειρηματικότητας έχει ο στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Jimmys Αθανασόπουλος. Mononews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη