Trending

Εθνική Ασφαλιστική: Προχωρά η πώλησή της - οι υποψήφιοι

Ο διαγωνισμός για την πώληση τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, πέρασε στην επόμενη φάση με την παροχή πρόσβασης σε οικονομικά στοιχεία, σε όσους από τους καταρχήν ενδιαφερομένους συμπεριλήφθηκαν στη short list που συνέταξαν οι σύμβουλοι πώλησης.

Goldman Sachs και Morgan Stanley επέλεξαν ποιοι θα περάσουν στην επόμενη φάση, μεταξύ περίπου 20 μη δεσμευτικών προσφορών. Τη διαφορά έκαναν κινεζικές ασφαλιστικές και δευτερευόντως private equity funds, τα οποία επενδύουν στον χρηματοοικονομικό τομέα, όπως το Apollo και το Fairfax (Eurolife).

Μεταξύ των ονομάτων που δεν πέρασαν στη δεύτερη φάση ξεχωρίζει αυτό της Fairfax, καθώς εκτιμήθηκε ότι η θέση που κατέχει σε Eurolife (σ.σ. έχει εξαγοράσει το 80%) και Eurobank δημιουργούν θέμα, αναφέρει το Euro2day.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τη short list απουσιάζουν και διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες. Τα πιο ηχηρά ονόματα που πέρασαν στη δεύτερη φάση είναι ο κινεζικός ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός όμιλος Fosun, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί θερμά και για τη Eurolife καθώς και το private equity Apollo, που επενδύει κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Oι δύο σύμβουλοι αποτιμούν την Εθνική Ασφαλιστική σε ένα εύρος μεταξύ 800 εκατ. με 1 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα έχει αποτιμημένη την ασφαλιστική στα βιβλία της έναντι 750 εκατ. ευρώ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη