Trending

Η Βουλγαρία απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για παροχή έκτακτης βοήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες της Ελλάδας να αποφύγει το γενικό black out λόγω της μεγάλης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας αυτές τις ημέρες συνεχίζονται.

Ήδη έγινε γνωστό ότι η Βουλγαρία, που επίσης είναι αντιμέτωπη με προβλήματα, απέρριψε αίτημα για παροχή έκτακτης βοήθειας που είχε καταθέσει η χώρα μας και η Ρουμανία, αναφέρει το Newmoney.

Την ίδια ώρα ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωνε ότι παρατείνει το μπλόκο στις εξαγωγές και αύριο, Πέμπτη σε μία προσπάθεια να εξοικονομηθούν στο σύστημα 150 μεγαβάτ, ενώ το βάρος από σήμερα πέφτει στα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ που έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία συνεισφέροντας 2.400 μεγαβάτ.

Παράλληλα το εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδας θα προσφέρει μέσα από συμβάσεις διακοψιμότητας 200 μεγαβάτ, ενώ από χθες επαναλειτουργεί και η μονάδα της ΔΕΗ στο Αμύνταιο Φλώρινας που λόγω βλάβης είχε μείνει εκτός συστήματος τις προηγούμενες ημέρες.

Η κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα είναι κρίσιμη. Είναι ενδεικτικό ότι το βράδυ της Τρίτης η κατανάλωση ηλεκτρισμού έκανε για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο ρεκόρ πενταετίας φθάνοντας σχεδόν στα 10.000 μεγαβάτ. Πριν την κακοκαιρία η ζήτηση κυμαινόταν στα 6.000 μεγαβάτ, αναφέρει το Newmoney.

Ρεκόρ όλων των εποχών έκανε και η κατανάλωση φυσικού αερίου, στις 290.000 μεγαβατώρες. Και αυτό καθώς οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δούλεψαν στο μέγιστο για να καλύψουν τη ζήτηση με αποτελέσματα τα αποθέματα του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα να πέσουν σε οριακά επίπεδα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη