Trending

Η Mercedes κοντά σε μεγάλο deal με την Uber

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν οι Financial Times, η Daimler (ο γιγαντιαίος όμιλος του οποίου θυγατρική είναι η Mercedes – Benz) βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Uber για τη δημιουργία ενός δικτύου αυτό-οδηγούμενων οχημάτων.

Η Uber θα προσφέρει το λογισμικό της στην αυτοκινητοβιομηχανία για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ θα λαμβάνει ένα μέρος από τα έσοδα της υπηρεσίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times. 

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν δημοσιεύσει προς το παρόν τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της επικείμενης συμφωνίας, ωστόσο έχουν αποσαφηνίσει ότι δε θα μοιραστούν την τεχνολογία τους και ότι η Daimler δε θα προχωρήσει στην αγορά κάποιου μεριδίου της Uber.

Το project, το οποίο σύμφωνα με τις δύο εταιρείες «θα πάρει χρόνια μέχρι να είναι έτοιμο», είναι πιθανόν να εφαρμοστεί πρώτα στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, για να επεκταθεί αργότερα στην Κίνα και λοιπές αναδυόμενες οικονομίες. 

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη "διαρροή" πληροφοριών ότι επίκειται εξαγορά του Taxibeat από τη Mercedes. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη