Trending

Ο Ντ.Τραμπ καθαίρεσε την Υπουργό που αντιτάχθηκε στο νέο μεταναστευτικό μέτρο

Με συνοπτικές διαδικασίες ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Ντ.Τραμπ έπαυσε από το αξίωμά της την υπηρεσιακή Υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Κ. Γέιτς που αντιτάχθηκε στα νέα μέτρα μεταναστευτικής πολιτικής.

Η κυρία Γέιτς είχε ορθώσει το ανάστημα της απέναντι στον Πρόεδρο, δίνοντας εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου της να μην εφαρμόσουν το διάταγμα για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών, στη μεγάλη τους πλειοψηφία μουσουλμάνων, αλλά και σε πρόσφυγες. 

Η Σάλι Γέιτς, ωστόσο, ήταν προσωρινή υπουργός Δικαιοσύνης (Attorney General), είχε αναλάβει μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση Τραμπ, μολονότι ανήκει στον κύκλο των στενών συνεργατών του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Έως ότου η Γερουσία επικυρώσει το διορισμό του Τζεφ Σέσιονς, καθήκοντα υπουργού θα ασκεί στο εξής ο Ντάνα Μποέντε, ως ο επόμενος ήδη εγκεκριμένος από τη Γερουσία, αναπληρωτής για το συγκεκριμένο αξίωμα.

Ιδιαίτερα προσβλητική ήταν η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο για την άμεση αποπομπή της Σάλι Γέιτς. Η πρώην, πλέον, υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορήθηκε από τον Τραμπ ευθέως για «προδοσία». Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ καταλόγισε στην κυρία Γέιτς ότι «πρόδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνούμενη να εφαρμόσει ένα προεδρικό διάταγμα που αποσκοπεί στην προστασία των Αμερικανών πολιτών». Από την δική της πλευρά η Σάλι Γέιτς είχε αντιταχθεί σθεναρά πλην κόσμια στον Τραμπ, δηλώνοντας ότι «για όσο διάστημα είμαι εγώ υπουργός Δικαιοσύνης, το υπουργείο δεν θα προβάλει επιχειρήματα υπέρ του προεδρικού διατάγματος για το κλείσιμο των συνόρων σε μουσουλμάνους κ.λπ».  Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη