Trending

Ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Νικητής στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία ήταν ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. O Ταγιάνι συγκέντρωσε 351 έναντι 282 ψήφων που συγκέντρωσε ο Τζάνι Πιτέλα.

Ο Ιταλός, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  θα διαδεχθεί τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς.

Επικράτησε στον τέταρτο και τελικό γύρο της ψηφοφορίας του συμπατριώτη του Τζάνι Πιτέλα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, συγκεντρώνοντας 351 ψήφους έναντι 282 του αντιπάλου του. Ο Ταγιάνι θα διαδεχθεί τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς. Ικανοποίηση για τη νίκη του Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε η πολιτική του ομάδα σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας συμμετείχαν αρχικά επτά υποψήφιοι και μετά την ολοκλήρωσή της αποσύρθηκε ο Γκι Φερχόφσταντ και έμειναν έξι υποψήφιοι.

Ο Ταγιάνι γεννήθηκε στη Ρώμη στις 4 Αυγούστου 1953.

Υπήρξε αξιωματικός της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ειδικός απεσταλμένος στον Λίβανο, τη Σοβιετική Ένωση και τη Σομαλία, ενώ υπήρξε Διευθυντής του γραφείου της εφημερίδας «Il Giornale» στη Ρώμη.

Από το 2014 είναι Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας της Forza Italia.
Από 1994 μέχρι το 2008 ήταν Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τομέα αρμοδιότητας τις μεταφορές.
Από το 2014 μέχρι και σήμερα που εξελέγη πρόεδρος, ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο «La Sapienza» στη Ρώμη. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη