Trending

Τράπεζα Πειραιώς: Πουλά τη συμμετοχή της σε Hellenic Seaways, Avis, εμπορικό κέντρο CityLink

Σε παράλληλη πώληση των συμμετοχών της στη ναυτιλιακή Hellenic Seaways, στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Avis αλλά και στο εμπορικό κέντρο City Link προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία κατέχει μέσω της ΑΝΕΚ το 40,4% της HSW και ασκεί μαζί της και τη διοίκηση, οι διαδικασίες πώλησης του πακέτου είχαν ξεκινήσει αρχικά την περασμένη άνοιξη, περίπου την ίδια περίοδο που είχε εκδηλωθεί και το ενδιαφέρον της Minoan Lines για την ακτοπλοϊκή. Η Minoan θυγατρική του ομίλου Grimaldi κατείχε τότε το 33% της HSW και μέσα από ένα σερί εξαγορών πακέτων μεσαίων και μικρών μετόχων έφτασε να ξεπεράσει το 42% το καλοκαίρι, δείχνοντας τις προθέσεις του ιταλού εφοπλιστή Εμμανουέλε Γκριμάλντι να κινηθεί για την πλειοψηφία και τον έλεγχο. Το φθινόπωρο η προοπτική αυτή εκδηλώθηκε και επίσημα μέσα από δηλώσεις του CEO της Minoan Αντώνη Μανιαδάκη.

Την ίδια στιγμή, η πώληση της «ελληνικής» Avis αναδεικνύεται στην μεγαλύτερη «δουλειά» στον κλάδο του αυτοκινήτου μια και θα φέρει τα πάνω – κάτω στην αγορά των μισθώσεων (μια αγορά της τάξης των 500 εκατ. Ευρώ). Με στόλο 31.000 αυτοκινήτων και δίκτυο 80 σταθμών ενοικίασης η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τόσο Rent a Car και Leasing, ενώ εξειδικεύεται και στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με αντίπαλο δέος της Autohellas Hertz του ομίλου Βασιλάκη.

Πολύ πιο πίσω διαδικαστικά, αλλά με ιδιαίτερη λάμψη και υψηλότατο τίμημα, αναμένεται η πώληση του «κοσμήματος» της Τράπεζας Πειραιώς: της εταιρείας που διαχειρίζεται το City Link. Πρόκειται για το ακίνητο που στεγάζει μεταξύ άλλων το εμπορικό κέντρο Attica, τα γραφεία διοίκησης της Τράπεζας, το θέατρο Παλλάς και πολλές επιχειρήσεις. Μπορεί Ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αλλά για 50 χρόνια τη διαχείριση του έχει η εν λόγω εταιρία και για τον λόγο αυτό στην Πειραιώς το θεωρούν ότι ήταν αντίστοιχα το Hilton για την Alpha. Για την πώληση της εταιρείας ενδιαφέρον αναμένεται από τους «συνήθεις υπόπτους» της ελληνικής αγοράς (Grivalia κλπ) αλλά και από ξένους. Η δραστήρια Dogus (Αστερας, Hilton κλπ.) θεωρείται ένας απ αυτούς. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη