Trending

Αλ. Τσίπρας: να αναλάβει επιτέλους το ΔΝΤ την ευθύνη της άποψής του

Σε αποκλειστική συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα.

Στην ίδια συνέντευξη, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν τον φοβίζουν, αναρωτιέται ωστόσο τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές και διαβεβαιώνει ότι δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, αλλά η έξοδος από την κρίση. Σχολιάζει επιπλέον για τις δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν πίσω από τη Νέα Δημοκρατία σε αυτές, “αλλά τις εκλογές τις κερδίζαμε”.

Ό,τι καταφέραμε είναι άθλος, δηλώνει ακόμη και καλεί το ΔΝΤ να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταθέτει την άποψή του ότι αποτελεί το καλύτερο πεδίο κοινωνικής και πολιτικής πάλης για τους λαούς της.

Εξάλλου, εστιάζοντας την κριτική του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. Προτιμά να ασκεί αντιπολίτευση μέσω Instagram, σχολιάζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ξεκαθαρίζει πως “άλλο είναι η ελευθερία του Τύπου και άλλο η ασυδοσία της διαπλοκής”. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη