Trending

Αρνούνται να παραιτηθούν

Σε σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση των golden boys του ΑΔΜΗΕ (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) των οποίων η παραίτηση ζητήθηκε από τον Υπουργό μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για τις υπέρογκες αμοιβές τους - μισθός 20.000 ευρώ και εφάπαξ πακέτο 200.000 ευρώ έκαστος.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ δεν παραιτήθηκαν όπως είχαν δεσμευτεί ότι θα πράξουν ενώπιον του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Παρά το γεγονός ότι η υνεδρίαση είχε μάλλον τυπικό χαρακτήρα (σε περίπτωση παραίτησης το τυπικό αναφέρει για τον ΑΔΜΗΕ ότι αυτή υποβάλλεται στο Εποπτικό Συμβούλιο που είναι το όργανο που συνδέει τη θυγατρική με τον μητρικό όμιλο ΔΕΗ) καταγράφηκαν διαφωνίες εντός του οργάνου ενώ οι κ. Μπλάνας και Κορωνιωτάκης δεν δέχθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα απερχόμενα μέλη της διοίκησης αποδίδουν στο υπουργείο λάθος χειρισμό της όλης υπόθεσης, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να "δοθούν βορά στα ΜΜΕ και την κοινωνία".  Υπενθυμίζεται ότι οι παραιτήσεις ζητήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση του τομεάρχη ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Σκρέκα το χρυσό πακέτο εφάπαξ 200 χιλιάδων ευρώ ο καθένας μαζί με μισθούς 20 χιλιάδων ευρώ που εξασφάλισαν κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη του 2015. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη