Trending

ΕΦΚΑ: Πιθανή παράταση στην καταβολή των εισφορών

[Ενημέρωση 27/2/17 20:00 Δόθηκε επίσημα παράταση]Το Υπουργείο Εργασίας εξετάζει να δώσει παράταση στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών ασφαλισμένων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ.

Η προθεσμία πληρωμής εκπνέει για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και λόγω των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί στη λειτουργία του ΕΦΚΑ καθίσταται επιτακτική η παράταση της προθεσμίας.Επιπλέον,το υπουργείο Εργασίας που βλέπει ότι η ανταπόκριση στην καταβολή των εισφορών δεν ήταν η αναμενόμενη θα επιδιώξει να δώσει χρόνο στους ασφαλισμένους ώστε να μην καταγραφεί μεγάλη υστέρηση εσόδων από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου συστήματος.

Σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από επαγγελματικές ενώσεις με τελευταία την ΕΣΕΕ η οποία αναφέρει ότι»κατά την πρόοδο της διαδικασίας λειτουργίας του νέου ΕΦΚΑ, έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την ορθή συμπλήρωση και λειτουργία του μητρώου του Φορέα, την σύνδεσή του με το ΤΑΧΙS, την ηλεκτρονική ανίχνευση των εκκαθαριστικών από τους ενδιαφερόμενους και την καθυστέρηση αποστολής και παραλαβής των ταχυπληρωμών των ασφαλισμένων. Λόγω ακριβώς των παραπάνω προβλημάτων, πολλοί συνάδελφοί μας ενδέχεται, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, να μην έχουν την δυνατότητα να είναι συνεπείς με την καταβολή της τρέχουσας δόσης τους». Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα; Κάντε like στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη