Trending

Η Eurolife νέος στρατηγικός επενδυτής στη Grivalia Hospitality

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της  «Grivalia Hospitality S.A.», με την παράλληλη είσοδο στρατηγικού επενδυτή. 

Συγκεκριμένα το μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitality αυξήθηκε κατά 58 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 28 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν από τη Grivalia και 30 εκατ. ευρώ από την Eurolife ERB Α.Ε.Α.Ζ

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το πλήρως καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitality ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ με ισόποση συμμετοχή της Grivalia και της Eurolife.

Το ποσό της αύξησης θα χρησιμοποιηθεί για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Grivalia Hospitality σε υψηλής ποιότητας τουριστικά ακίνητα, ενώ ήδη υφίσταται αυξημένο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή και άλλων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της μοναδικής επενδυτικής/αναπτυξιακής αυτής πλατφόρμας.

H Grivalia Hospitality προχώρησε στις αρχές Ιανουαρίου στην πρώτη της επενδυτική κίνηση, εκτός Ελλάδος, με τη συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής της Dolphin στο τουριστικό project του Pearl Island στον Παναμά.

Η πρώτη επενδυτική κίνηση πραγματοποιήθηκε εκτός Ελλάδος παρά το γεγονός ότι ο Γ. Χρυσικός και η ομάδα του αναζητούσαν τη τελευταία διετία επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρας μας. Η διοίκηση της Grivalia θεωρούσε μέχρι σήμερα ότι είναι σχετικά δύσκολο το κλείσιμο συμφωνιών στην Ελλάδα, λόγω και της «ψαλίδας» των τιμών μεταξύ ιδιοκτητών και ενδιαφερομένων επενδυτών.

Τώρα η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να ετοιμάζει τις πρώτες της επενδυτικές κινήσεις και στην ελληνική αγορά ενισχυόμενη και από τα νέα κεφάλαια που εισρέουν απο την είσοδο του νέου στρατηγικού επενδυτή, της Eurolife. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη