Trending

ΕΒΕΑ: Παρουσιάστηκαν οι 5 πρώτες startups στους business angels

Πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών τις προηγούμενες ημέρες η πρώτη παρουσίαση των Νεοφυών σχημάτων της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ) στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ (ΔΕΑ-ΕΒΕΑ) για το έτος 2017.

Παρουσιάστηκαν 5 ομάδες σε 13 Αγγέλους του Δικτύου και συγκεκριμένα:

1. MyHabeats (Δρ. Καίτη Μηλιώνη): αλλαγή διατροφικών συνηθειών μέσω του κινητού μας τηλεφώνου (mobile app, www.myhabeats.co).

2. Pubbuh (Ανδρέας Μαχαίρας): ψηφιακές εκδοτικές υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένες για την online ηλεκτρονική διαδραστική εποχή (webapp, www.pubbuh.eu).

3. Ureval (Δρ. Φώτης Μουζάκης): ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα σύγχρονων αναλυτικών υπηρεσιών για την επένδυση σε ακίνητη περιουσία και τη διοίκηση χαρτοφυλακίου (webapp, www.frynon.com).

4. Mermix (Χρήστος Σταμάτης): διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης των παραγωγών αγροτικών προϊόντων για την ενοικίαση αγροτικών μηχανημάτων και εργαλείων (webapp, http://www.mermix.gr).

5. EasyExports (Donato Tagliente & Αθηνά Στάντζου): διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης εξαγωγέων και εισαγωγέων με έμφαση στην διάδραση πραγματικού χρόνου (webapp, http://www.easyexports.eu).

Τα μέλη του Δικτύου έκαναν κομβικές ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις αναφορικά με την ιδέα, την στρατηγική εισόδου στην αγορά, τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων προϊόντων / υπηρεσιών κ.ά., ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα των παρουσιάσεων, την ωριμότητα των ομάδων και την καινοτομικότητα των ιδεών.

Τα pitch decks των ομάδων έχουν αποσταλεί στους Επιχειρηματικούς Άγγελους και αναμένουμε τις πρώτες κατ’ ιδίαν συναντήσεις ήδη από την επόμενη εβδομάδα (20-24/2). Τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων δεν θα είναι σε πρώτο χρόνο ανακοινώσιμα, αποτελούν όμως το σημαντικότερο βήμα για τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων στην χώρα μας. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη