Trending

Frigoglass: Συμφωνία για τη σωτηρία της

Σε συμφωνία έφτασε η Frigoglass με τις πιστώτριες τράπεζες για τη σωτηρία της. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και της κεφαλαιακής δομής της εισηγμένης, συμφωνήθηκε επί της αρχής να διενεργηθεί α) μετοχοποίηση χρέους, β) επιμήκυνση λήξεων για τις κυριότερες δανειακές της υποχρεώσεις και γ) νέα χρηματοδότηση για κεφάλαιο κίνησης.

Παρότι η εισηγμένη δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες, πηγές που είναι κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε να μετοχοποιηθεί χρέος της Frigoglass ύψους περίπου 155 εκατ. ευρώ.

Η Επιτροπή Ομολογιούχων, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 30% των ομολογιών ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ (σ.σ. λήγουν 15 Μαΐου 2018), αποδέχθηκε να μετατραπεί σε κεφάλαιο το 50% των απαιτήσεών τους.

Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον η πρόταση εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των ομολογιούχων, θα μετατραπούν σε κεφάλαιο ομολογίες ονομαστικής αξίας 125 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε να μετοχοποιηθούν τα 30 εκατ. ευρώ, τα οποία δάνεισε ο βασικός μέτοχός της (Truad Verwaltungs) πέρυσι, με όρους παρόμοιους με εκείνους των συμβάσεων RFC. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη