Trending

Η Ουγγαρία στήνει και νέο φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία

Θεωρώντας τη μετανάστευση ως μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες απειλές η Κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ξεκίνησε την κατασκευή ενός δεύτερου φράχτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της με τη Σερβία, μια ενέργεια που πιθανότατα θα επιτείνει τις επικρίσεις από ορισμένους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ουγγαρία είχε ανεγείρει από το 2015 έναν φράχτη από συρματόπλεγμα, αποκλείοντας την πρόσβαση για τη Γερμανία, τη χώρα όπου κατευθύνονταν οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες την εποχή εκείνη. Μολονότι η πίεση στα σύνορά της πλέον δεν συγκρίνονται με εκείνη της προσφυγικής κρίσης του 2015, οι συνοριοφύλακες εμποδίζουν ακόμη εκατοντάδες ανθρώπους να περάσουν στη χώρα και οδηγούν πίσω στη Σερβία δεκάδες μετανάστες που καταφέρνουν τα μπουν στο ουγγρικό έδαφος.

Κοντά στον μεθοριακό σταθμό της Κελέμπια έχουν ήδη τοποθετηθεί οι πάσσαλοι που θα στηρίξουν τον δεύτερο φράχτη. Προς το παρόν ο δεύτερος φράκτης θα εκτείνεται μόνο κατά μήκος των συνόρων της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Θα στηθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι τα τέλη της άνοιξης. Εάν κάνετε Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη