Trending

Η βίλα του Mr L'Oreal στην Αντίπαρο προκαλεί έντονες αντιδράσεις

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του παγκόσμιου κολοσσού καλλυντικών L’Οreal, Ζαν-Πολ Αγκόν έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της κοινωνίας της Αντιπάρου με τη βίλα και τις αυθαιρεσίες του.

Παράνομα τοιχία δίπλα στο γιαλό, προσπάθειες καταπάτησης του κοινοτικού δρόμου και αρκετές ακόμα πολεοδομικές παραβάσεις είναι μόνο όσα εκκρεμούν αυτή τη στιγμή εναντίον του, προκαλώντας το μένος μερίδας Αντιπαριωτών. Αυτό όμως που έκανε τον κ. Αγκόν έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους επισκέπτες του νησιού, είναι η συνέχιση για τουλάχιστον 3 χρόνια του δικαστικού πολέμου εναντίον του Δήμου, με σκοπό να εμποδίσει την κατασκευή της απαραίτητης για το νησί αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, που βρίσκεται δίπλα στη βίλα του όπως αναφέρει το Enikonomia.


Στην Ελλάδα

Επίσημα από το 2013, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της L’Οreal επισκέπτεται την Αντίπαρο, έχοντας δική του βίλα στο νησί, όμως η αγάπη του για το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο ξεκινά δεκαετίες πίσω. Η καριέρα του στη γαλλική αυτοκρατορία καλλυντικών φαίνεται πως ξεκίνησε από τη χώρα μας, με την ανάληψη -για πρώτη φορά- θέσης διευθυντή στη L’Οreal Ελλάδος, με τον ίδιο να μαθαίνει πολύ καλά ελληνικά, δίνοντας από τότε ένα σταθερό ραντεβού με τη χώρα κάθε χρόνο, έστω και για λίγες μέρες το καλοκαίρι. 

Από το 2006 ο κ. Αγκόν είναι ο πέμπτος κατά σειρά πρόεδρος της L’Oreal και αν και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την τελευταία φορά που διεύθυνε το ελληνικό τμήμα της, φροντίζει να εξασκεί τα άπταιστα ελληνικά του με τις συχνές επισκέψεις του το Πάσχα και τα καλοκαίρια στην Αντίπαρο όσο και με συναντήσεις, ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Διαμάχες από το 2013

Πριν από τρεις μήνες, μπορεί τελικά ο Γάλλος μεγιστάνας να παραιτήθηκε από τη δικαστική διαμάχη με τον Δήμο, μετά από χρόνια προστριβών, ο ίδιος όμως γνώριζε από την αρχή που αγόρασε τη συγκεκριμένη έκταση στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, πάνω από την παραλία Σιφναίικα, ότι εκεί θα δημιουργηθεί ο βιολογικός καθαρισμός. Και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της έκτασης είχαν προσπαθήσει ματαίως να εμποδίσουν το δημοτικό έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στον κύριο Αγκόν και αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή να σπαταλήσει ουκ ολίγα χρήματα για να αντιμετωπίσει τον 59χρονο Γάλλο στις δικαστικές αίθουσες του Πειραιά, της Σύρου και της Πάρου. 

Το έργο είχε ήδη καθυστερήσει επί οκτώ χρόνια από προσφυγές του προηγούμενου ιδιοκτήτη (οικογένεια Γεωργακοπούλου) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο είχε απορρίψει την προσφυγή τονίζοντας ότι αποτελεί έργο προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος στην Αντίπαρο. 

Μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες παραιτήθηκαν των δύο λοιπών προσφυγών για το ίδιο θέμα που είχαν καταθέσει στο ΣτΕ και πούλησαν το ακίνητό τους στην ΟREO SPITI, ανώνυμη εταιρία με έδρα το Παρίσι, πίσω από την οποία είναι η σύντροφος του κ. Αγκόν, Σοφί Σάιντεκερ, η οποία παρουσιάζεται ως εκπρόσωπός της. Αν και αρχικά η ΟREO SPITI είχε τακτική ενημέρωση για την πορεία του έργου, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με αίτηση προσωρινής διαταγής στις 12.7.2013 που συζητήθηκαν στο Ειρηνοδικείο Πάρου και το αίτημα απερρίφθη. enikonomia.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη