Trending

Καταγγελία Υπ.Εργασίας: Εταιρεία κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις

Ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm” και έκανε σοβαρή καταγγελία για εταιρεία του πρωτογενή τομέα.

Κατήγγειλε ότι η εργοδοσία κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους σε έναν χώρο και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χαμηλές αποδοχές και ότι δεν θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποιήση και απεργία.

Ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι το υπουργείο στο προσεχές διάστημα θα κάνει και επίσημα ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τόνισε πως η κυβέρνηση διαθέτει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, από διοικητικά πρόστιμα έως και προσφυγή στη Δικαιοσύνη μέσω ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας).

Ο γγ του υπουργείου Εργασίας απηύθυνε έκκληση στη Δικαιοσύνη να κινείται με ταχύτερους ρυθμούς σε εργασιακά θέματα. Αναφερθείς μάλιστα στην υπόθεση “Καρυπίδη” είπε ότι το υπουργείο και όλες οι υπηρεσίες είναι έτοιμες από καιρό, αλλά η υπόθεση “κολλάει” στη Δικαιοσύνη, όπως και η περίπτωση “Μαρινόπουλος”.

Ειδικά για τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι σήμερα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς εκείνων του “Καρυπίδη” το οικονομικό βοήθημα, ενώ για τους άλλους του Μαρινόπουλου εκτίμησε ότι η υπόθεση θα ολοκληρωθεί αισίως. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη