Trending

Καταγγελίες σε βάρος γνωστής αλυσίδας pizza

Στο στόχαστρο της Eπιτροπής Aνταγωνισμού βρίσκεται  η  αλυσίδα εστίασης Roma Pizza που διαθέτει 54 καταστήματα στην Eλλάδα και 1 στην Kύπρο, καθώς εξετάζει καταγγελίες  που έγιναν σε βάρος της για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού σε σχέση με όρους των συμβάσεων δικαιόχρησης που συνάπτει ως δικαιοπάροχος με τα μέλη του δικτύου της, καθώς και τις πρακτικές που εφαρμόζει στη συναλλακτική της σχέση με τους δικαιοδόχους.

Σύμφωνα με την εισήγηση, από την εξέταση των όρων που περιέχονται στις συμβάσεις δικαιόχρησης και των σχετικών εμπορικών πρακτικών, προκύπτουν κάθετοι περιορισμοί του ανταγωνισμού και δη καθορισμός τιμών μεταπώλησης, προώθηση συγκεκριμένου σήματος και υποχρέωση μη ανταγωνισμού μετά τη λήξη της σύμβασης, καθώς και περιορισμός ενεργητικών πωλήσεων σε καταναλωτές και περιορισμός αμοιβαίων προμηθειών μεταξύ των δικαιοδόχων του δικτύου της Roma Pizza, που καλύπτουν μακρά χρονική περίοδο.

Eπιπλέον η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης κάνει λόγο και για τον περιορισμό ενεργητικών πωλήσεων σε καταναλωτές και περιορισμό αμοιβαίων προμηθειών μεταξύ των δικαιοδόχων του δικτύου της Roma Pizza, που καλύπτουν μάλιστα μακρά χρονική περίοδο.

Όπως ειπώθηκε κατά την Oλομέλεια της περασμένης Δευτέρας, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Eπιτροπή Aνταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των μερών. dealnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη