Trending

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα: Συνελήφθη Κινέζος που αγόραζε απόρρητο στρατιωτικό υλικό

Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίχθηκε στην καρδιά της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα, με τη συμμετοχή Ελληνικών αλλά και Αμερικανικών Υπηρεσιών.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών 52χρονος Κινέζος που καταζητούνταν στης ΗΠΑ με την κατηγορία της αγοράς διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού.

Οι Έλληνες αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, συνεργάστηκαν σε πληροφοριακό επίπεδο με συναδέλφους τους από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν τον 52χρονο Κινέζο, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις ΗΠΑ, φέρεται να χρησιμοποιεί ως «βιτρίνα για τις κινήσεις του νόμιμη ναυτιλιακή Εταιρεία της χώρας του.

Η αιτία που στήθηκε το κατασκοπευτικό θρίλερ στην «καρδιά» της Αθήνας, ήταν η αγορά απόρρητου στρατιωτικού υλικού από την πλευρά του Κινέζου και συγκεκριμένα μιας εξελιγμένης κεραίας – “αντένα” – με τα παρελκόμενα της, η οποία έχει την δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και κωδικοποιημένα και στην συνέχεια να τα παρέχει με αποκωδικοποιήση στο χρήστη της και μάλιστα με όλα τα χαρακτηριστικά της πηγής από την οποία προέρχεται το διαβαθμισμένο, απόρρητο δηλαδή, σήμα.

Ο 52χρονος Κινέζος, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως δεν λειτουργούσε για λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρείας αλλά για Μυστική Υπηρεσία, εντόπισε το υλικό που τον ενδιέφερε στις ΗΠΑ και αμέσως ήλθε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους, χωρίς οι Αρχές να έχουν δώσει επιπλέον ενημέρωση για τα πρόσωπα με τα οποία ήλθε σε επαφή ο κατηγορούμενος.

Η αγορά του υλικού, εν προκειμένω της κεραίας παρακολούθησης, κλείστηκε με αντίτιμο μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα ο Κινέζος ζήτησε από τον άνθρωπο που του εξασφάλισε το αντικείμενο, να συναντηθούν συγκεκριμένη ημερομηνία σε συγκεκριμένο πολυτελές ξενοδοχείο των Αθηνών, αρχικά για να του δείξει το υλικό και στην συνέχεια, αφού τα χρήματα πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό, να του το παραδώσει σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο.

Οι Αμερικάνικες Υπηρεσίες και κυρίως η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, γνώριζαν τις κινήσεις του Κινέζου αγοραστή και όταν αντελήφθησαν το που θα γίνει η συνάντηση για την οριστική συμφωνία ενημέρωσαν αμέσως τις Ελληνικές Υπηρεσίες και συγκεκριμένα την Ασφάλεια Αττικής, με αποτέλεσμα να αναλάβει την υπόθεση η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, λόγω εμπειρίας στο χειρισμό “ειδικών” υποθέσεων.

Οι έμπειροι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή που έλαβαν τις πληροφορίες από τους συνδέσμους της Αμερικάνικης Πρεσβείας και βέβαια από το κλιμάκιο πρακτόρων που είχε φθάσει στην Ελλάδα, άμεσα εντόπισαν των 52χρονο Κινέζο και τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολουθήσει.

Την περασμένη Πέμπτη, οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, ακολούθησαν τον Κινέζο μέχρι και το πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών, όπου είχε κλείσει το ραντεβού προκειμένου να δει το υλικό και να το εγκρίνει. Όταν πια βγήκε από το ξενοδοχείο και αφού είχε τελικά εγκριθεί η αγορά της κεραίας, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες. Την αμέσως επόμενη ημέρα οι Αμερικάνικες Αρχές κατέθεσαν αίτημα έκδοσης του Κινέζου στην χώρα τους και με δεδομένο το γεγονός πως ο 52χρονος δεν είχε προβεί στην Ελλάδα σε κάποιο αδίκημα, η έκδοση του μάλλον θα είναι άμεση. crashonline.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη