Trending

Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο

Γράφει η Agnes L.

Νέο ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης, το τρίτο κατά σειρά, έστειλε  η Ελλάδα (εν όψει της δίκης) για την έκδοση  του Μιχάλη Χριστοφοράκου προκειμένου να λογοδοτήσει για τα αδικήματα της  δωροδοκίας και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο μεγάλο σκάνδαλο της Siemens. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος κατάφερε να διαφύγει στη Γερμανία κάνοντας χρήση της διπλής υπηκοότητας γνωρίζοντας ότι Γερμανία δεν εκδίδει πολίτες για να δικαστούν σε άλλη χώρα. Μπήκε όμως στη φυλακή για ένα διάστημα αφού δικάστηκε και καταδικάστηκε. πληρώνοντας και πρόστιμο 350.000 ευρώ.

Στη δίκη της Siemens που θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου θα καθίσουν στο εδώλιο 64 κατηγορούμενοι μαζί με το Νο1 στέλεχος της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο ο οποίος καταζητείται με ευρωπαικό ένταλα σύλληψης.

Η δίκη είχε αναβληθεί διότι δεν είχε μεταφραστεί  το πολυσέλιδο  παραπεμπτικό βουλεύματος στα γερμανικά και στα γαλλικά.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αντιμετωπίζει την ισόβια ποινή στην Ελλάδα εάν καταφέρουν να εκδοθεί. Η Γερμανία όμως είναι ανένδοτη. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη