Trending

New York Times: στροφή των Ελλήνων στη μαύρη εργασία

Με σημερινό τους δημοσίευμα οι New York Times αναφέρονται στην Ελλάδα που πασχίζει να ανακάμψει από τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται στους χιλιάδες Ελληνες που έκλεισαν τα «μπλοκάκια» τους το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να στρέφονται πλέον στη μαύρη εργασία, όπως αναφέρει και ο τίτλος των New York Times.

Με την ελληνική κυβέρνηση να περνά περισσότερες αυξήσεις φόρων για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις για λιτότητα, πάνω από 21.000 αυτοαπασχολούμενοι και μικρές επιχειρήσεις έχουν κάνει παύση δραστηριότητας τους τελευταίους δύο μήνες. Ομως, πολλοί από αυτούς, δεν διακόπτουν πραγματικά τις εργασίες τους, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους συνεχίζουν να εργάζονται», δήλωσε στους New York Times ο Δημήτρης Τσαμόπουλος, λογιστής. «Ομως τώρα θα το κάνουν στην αγορά της μαύρης εργασίας. Λένε ότι χρειάζονται έναν τρόπο για να επιζήσουν», συμπληρώνει.

«Λίγα προβλήματα είναι πιο βαθιά ριζωμένα- ή δυσκολότερο να αντιμετωπιστούν- από την παραοικονομία, η οποία φαίνεται να ενισχύεται ξανά, καθώς τα νέα μέτρα λιτότητας αναγκάζουν τους κάποτε νομοταγείς Ελληνες να καταφύγουν στη μαύρη εργασία», γράφουν οι New York Times. 

«Η αγορά μαύρης εργασίας στην Ελλάδα εκτιμάται στο 20-25% του ΑΕΠ, καθώς περισσότεροι σταματούν να δηλώνουν το εισόδημά τους για να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους που, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, έχουν αυξηθεί έως και κατά 70% του ατομικού ακαθάριστου εισοδήματος», συνεχίζει το δημοσίευμα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη