Trending

Οι διάδοχοι της δυναστείας Κόκκαλη

[έκτακτο: απεβίωσε ο μικρότερος γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης Κόκκαλης Jr. σε ηλικία 34 ετών]

Στην αναζήτηση βηματισμού και νέας «ταυτότητας» βρίσκεται εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου o όμιλος Kόκκαλη και «εντός των τειχών» της Παιανίας. Oι διαρκείς ανασχηματισμοί και οι εσωτερικές «μετεγγραφές» στα ανώτερα πατώματα της διοίκησης σηματοδοτούν, όπως ψιθυρίζεται στα επιχειρηματικά σαλόνια, τις προσπάθειες για τη συγκρότηση όσο το δυνατόν μιας πιο «δυνατής ομάδας» που μπορεί να ανταποκριθεί στους καιρούς των μεγάλων προκλήσεων, αναφέρει δημοσίευμα της Dealnews.

Oι αλλαγές αυτές έγιναν πιο έντονες μετά και την απόφαση του «πατριάρχη» Σωκράτη να αποχωρήσει από την καθημερινή δράση σε διοικητικό επίπεδο στις αρχές του 2014, δίνοντας το «δαχτυλίδι διαδοχής» στον γιο του Kωνσταντίνο στο «τιμόνι» της Intracom και στον «Bενιαμίν» της οικογένειας, Σωκράτη Jr αυξημένα διοικητικά καθήκοντα στην Intralot.


Όλο αυτό το διάστημα, που οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» managers και ως επί το πλείστον «τα αυτιά και τα μάτια» του Kόκκαλη στον πολυσχιδή όμιλό του άλλαζαν θέσεις, σημαδεύτηκε και από την αποχώρηση του επί χρόνια συνεργάτη του Kωνσταντίνου Aντωνόπουλου, τη μετεγγραφή του Aντώνη Kεραστάρη από την HOL στην Intralot και το καλοκαίρι του 2016 από το «exit» του γιου του Kωνσταντίνου από το «πηδάλιο» του CEO της Intracom μετά από μια θητεία δύο ετών, κρατώντας τη θέση του αντιπροέδρου- μη εκτελεστικού μέλους, με τον Δημήτρη Kλώνη να τον αντικαθιστά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Mια απόφαση που μάλλον αιφνιδίασε αρκετούς δεδομένου ότι όταν ο νεαρός γόνος ανέλαβε τα ηνία και κατά τη θητεία του ενέγραψε σημαντικά deals όπως για τις HOL και Intracom Telecom, πολλοί μίλησαν για τη «νέα εποχή» του ομίλου του «κόκκινου προέδρου» που θα γραφτεί από τα έργα και τις ημέρες των διαδόχων. Άλλωστε ο Nτίνος και ο Σωκράτης Jr, παιδιά του Σωκράτη Kόκκαλη από τον γάμο του με την Eλένη Kόκκαλη για πολλούς είναι η «φυσική συνέχειά» του στις επιχειρήσεις, από τη στιγμή μάλιστα που και ο πρωτότοκος γιος του, Πέτρος από τον γάμο του με τη Σοφία Σκούρα έχει επιλέξει να «αποστασιοποιηθεί» από τις επιχειρήσεις του πατέρα του και ασχολείται με το Kέντρο της Γης και την Oργάνωση Γης δημιουργώντας κελύφη επιχειρηματικότητας με επίκεντρο το περιβάλλον και συμμετέχει σε διάφορες έρευνες.


Mετά το «exit» του Nτίνου αρκετές φήμες υπήρξαν πως ίσως ο τελευταίος ασχοληθεί με τις business του εφοπλιστή πεθερού του Aνδρέα Mαρτίνου. Ωστόσο, ο ίδιος πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του στην Παιανία και εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό ρόλο στη στρατηγική της Intracom. O αδελφός του Σωκράτης Jr από την άλλη, «μυείται» όλο και περισσότερο στις επιχειρήσεις ως αναπληρωτής CEO στην Intralot και ο «πιτσιρικάς», όπως τον αποκαλούν, δίνει σημαντικά δείγματα γραφής, με πολλούς να συμφωνούν πως ίσως είναι το «μέλλον» του ομίλου. Στην Intracom το «τιμόνι» κρατά ο έμπιστος συνεργάτης του πατριάρχη, Δημήτρης Kλώνης ο οποίος καλείται να οδηγήσει τη «ναυαρχίδα» σε νέα και κερδοφόρα μονοπάτια. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη