Trending

Ρεκόρ συμμετοχών για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Ο πέμπτος κύκλος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) έκλεισε με έναν αριθμό ρεκόρ από επιχειρηματίες να καταθέτουν αίτηση – σχεδόν 15% περισσότεροι από το 2016. Φέτος, περισσότεροι από 1.250 εκκολαπτόμενοι και έμπειροι επιχειρηματίες διεκδικούν χρηματοδότηση ύψους € 1.250.000, καθοδήγηση, καθώς και ένα ευρύ φάσμα  υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης, που προσφέρονται από το ΕΒΕ και το δίκτυο των υποστηρικτών του. Έχοντας δημιουργηθεί το 2012 από τον Όμιλο Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, το Βραβείο έχει ανακηρύξει μέχρι σήμερα 14 νικητές και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων του ΕΒΕ 2017, οι  ψηφιακές και δημιουργικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφορικής έχουν την ισχυρότερη εκπροσώπηση (22% των αιτούντων), με τον τουρισμό να έρχεται δεύτερος (14%). Υπάρχουν διάφοροι επιχειρηματικοί τομείς που συγκέντρωσαν έναν μη αναμενόμενο αριθμό αιτήσεων φέτος, όπως η γεωργία, τα φαρμακευτικά προϊόντα και η ειδική αγωγή. Επίσης αξιοσημείωτη για το ΕΒΕ του 2017 είναι η μεγάλη συμμετοχή από την περιφέρεια, με σχεδόν το 35% των αιτήσεων να προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Σχολιάζοντας τις συμμετοχές της φετινής χρονιάς, ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Ο πέμπτος κύκλος συμμετοχής για το βραβείο έχει μόλις κλείσει και ανυπομονούμε για την σε βάθος ανάλυση αυτών των επιχειρηματικών σχεδίων. Ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τολμούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν τη διαφορά και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε ένα και την κάθε μία από αυτούς. Τώρα είναι η στιγμή για την κριτική επιτροπή να αναλάβει το δύσκολο έργο της αξιολόγησης και, να αποφασίσει ποια επιχειρηματικά σχέδια έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν και να συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία.”

Ο φετινός διαγωνισμός ενισχύθηκε από ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΒΕ που περιλάμβανε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις γύρω από τη νεοφυή επιχειρηματικότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και ένα διαδραστικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar). Ο στόχος του προγράμματος ήταν να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Βραβείο και να υποστηρίξει τους διαγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. «Θέλαμε όλοι, ανεξάρτητα από την επιχειρηματική τους εμπειρία, να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα βραβείο και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους», προσέθεσε ο κ. Νούσιας.

Οι φιναλίστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017 θα ανακοινωθούν το Μάιο και οι νικητές στις αρχές Ιουνίου του 2017, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης.

Σχετικά με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας:
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 για την ενίσχυση έμπειρων και νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών μέσω της παροχής χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Το Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση  ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, το οποίο βοηθάει  επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Υποστηρικτές του θεσμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμβάλλει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων από το 2014, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, και η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd. από την Αυστραλία.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας  είναι η Antidote, η Atradius, η Intracom Telecom,  το Δικηγορικό Γραφείο Ι. Βασσαρδάνης & Συνεργάτες, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas, η SATO, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η V+O και η White Room.
www.hellenicaward.com

Προηγούμενοι Νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας

Νικητές του 2016:

1. Blueground (www.theblueground.com) – Μία αλυσίδα πλήρως επιπλωμένων και εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, σπιτιών και βιλών βασιζόμενη στη μετατροπή υπαρχόντων οικιστικών ακινήτων με την υποστήριξη της τεχνολογίας.

2. Bubbllz (www.bubbllz.com) – Mία mobile εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για τα social post τους. Παράλληλα είναι μια web marketing πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα, επιχειρήσεις, brands να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω user-generated content.

3. Raymetrics (www.raymetrics.com) – Μία εταιρεία που στοχεύει στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός ιδιαίτερα καινοτόμου, νέας γενιάς, τρισδιάστατου σεϊλόμετρου (ceilometer) για τη βιομηχανία της αεροπλοΐας, με στόχο την παροχή σημαντικής πληροφόρησης για αεροδρόμια και μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Νικητές του 2015:

4. Yoleni’s (www.yolenis.com) – Ένα ηλεκτρονικό delicatessen το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς καταναλωτές να προμηθευτούν αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σύντομα θα αναπτύξει μία αλυσίδα καταστημάτων Ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο.

5. Smart Guide – Μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης. Το καινοτόμο αυτό προϊόν θα παραχθεί από εργαζόμενους με μειωμένη όραση στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

6. Heliix (www.heliixinc.com) – Μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική. Το Phaethon™ είναι η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής, η οποία μπορεί να περιορίσει το ετήσιο οικιακό κόστος κατανάλωσης ρεύματος έως και 30%.

Νικητές του 2014:

7. Anassa Organics (www.anassaorganics.com) –  Μία επιχείρηση που επεξεργάζεται και εμπορεύεται premium τσάι βοτάνων και αφεψήματα, απευθυνόμενη στην ελληνική και διεθνή αγορά.

8. e-satisfaction (www.e-satisfaction.gr) – Μία ανεξάρτητη πλατφόρμα που καταγράφει ολόκληρη την εμπειρία διαδικτυακής αγοράς των e-shoppers, από την περιήγηση μέχρι την παραγγελία και την παράδοση – ένα ολοκληρωμένο εργαλείο αξιολόγησης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

9. Open Circle (www.opencircleproject.com) –  Mία διαδικτυακή κοινότητα/ πλατφόρμα, όπου επιχειρηματίες με όραμα παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις του, με σκοπό τη δημιουργία συνεργασιών με δυνητικούς επενδυτές μέσω equity crowdfunding.

10. RTsafe (www.rt-safe.com) – Mία εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας η οποία προσφέρει μία επαναστατική προσέγγιση για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της ακτινοθεραπείας για τους καρκινοπαθείς, η οποία ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών της ακτινοβολίας.

Νικητές του 2013:

11. Stella Mare (www.stellamare.gr) – Μία επιχείρηση επεξεργασίας και φιλετοποίησης θαλασσινών που στοχεύει τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις εξαγωγές.

12. Casa Parlante (www.casaparlante.gr) – Ένα «Ζωντανό Μουσείο» που αναπαριστά την καθημερινότητα μιας οικογένειας ευγενών σε μια ιστορική έπαυλη του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα.

13. Different & Different (www.differentanddifferent.gr) –  Μία ακαδημία μαγειρικής τέχνης και καινοτόμος επιχείρηση catering.

14. Rabt (www.rabt.co) –  Μία νεοφυής επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας, που βοηθά εταιρείας στο χώρο των media να αυξήσουν την διατήρηση επισκεπτών τους, αναλύοντας τις προτιμήσεις τους και προτείνοντας σε πραγματικό χρόνο εξατομικευμένο περιεχόμενο για κάθε χρήστη. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη