Trending

Σημαντική αύξηση στη χρήση των πιστωτικών-χρεωστικών καρτών

Κατά 136% αυξήθηκε ο τζίρος των αγορών μέσω των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) την τελευταία διετία και η κυριαρχία των χρεωστικών καρτών είναι πλέον πλήρης , αποτελώντας το 81% του συνόλου καρτών σε κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε η Mastercard στην Ελλάδα.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τα capital controls Που ισχύουν μέχρι και σήμερα στην ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Άσπα Παλημέρη, country manager της Mastercard Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η διείσδυση των ανέπαφων πληρωμών αυξάνεται ταχύτατα στην Ελλάδα: η Mastercard καταγράφει 4,3 εκατ. κάρτες ανέπαφης τεχνολογίας και 345% αύξηση στις ανέπαφες συναλλαγές το 2016, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Η υπηρεσία παγκόσμιων ψηφιακών πληρωμών Masterpass είναι πλέον διαθέσιμη σε 6.300 εμπόρους ανά την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, οι προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας την τελευταία διετία, συνέβαλαν στην προσαρμογή και μετεξέλιξη της αγοράς και των συνηθειών των Ελλήνων καταναλωτών στο χώρο των πληρωμών, δημιουργώντας συνθήκες σταδιακής εξοικείωσης με τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των τερματικών POS διπλασιάστηκε από 150.000 το 2015, σε 300.000 το 2016. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη