Trending

Συνελήφθη ο επικεφαλής της Samsung

Γράφει η Agnes L.

Συνελήφθη ο Λη Τζεί Γιάνγκ την Παρασκευή το πρωί από τις αρχές της Σεούλ. Ο manager της Samsung κατηγορείται για το ρόλο που διαδραμάτισε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που συντάραξε τη Νότια Κορέα. 

Κατηγορείται ότι απέκρυψε έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα και υπεξαίρεση. Είναι κληρονόμος του μεγαλύτερου επιχειρηματικού Ομίλου της Σεούλ και εμπλέκεται σε μεγάλο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο. Πρόκειται για τη δωροδοκία της Κυβέρνησης της Παρκ Γκουίν Σε, της Προέδρου της Νότιας Κορέας.

Ήδη η Παρκ απομακρύνθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφασίσει για την οριστική απομάκρυνσή της από την Προεδρία. Ήδη ποινή απομάκρυνσή της της έχει επιβληθεί από το Κοινοβούλιο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Λη είναι ο διάδοχος της Samsung και ο μοναδικός γιος του Λη Κουνγκ Τσου ο οποίος έχει κλονισμένη υγεία. Με την εμπλοκή του Λη στο σκάνδαλο και πόσο μάλλον μία πιθανή καταδίκη καταστρέφεται το σχέδιο διαδοχής στην κορυφή του κολοσσού Samsung. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη