Trending

Vodafone και Wind ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σε σύμπραξη προχωρούν οι Vodafone, Wind και Forthnet για κοινή και ανεξάρτητη από τη Nova κάθοδο στη συνδρομητική τηλεόραση. Είναι φανερό ότι οι διοικήσεις της Wind και της Vodafone δεν θεωρούν πως μπορούν να κινηθούν μέσα από τη Forthnet, στην οποία κατέχουν το 40%, και μιλούν για αυτόνομη κάθοδο, σε μια αγορά όπου η Nova και η Cosmote TV έχουν ήδη 1 εκατ. συνδρομητές.

Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, η ΕΙΤΗΣΕΕ έχει πάρει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας ιντερνετικής πλατφόρμας, που θα είναι ανάλογη με αυτήν του Netflix, όπου οι μέτοχοι – κανάλια θα βάζουν το premium πρόγραμμα και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών την υποδομή. Οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και συνεχίζονται. Αν η Vodafone και η Wind αποφασίσουν να κινηθούν μόνες τους, θα πρέπει να αποκτήσουν ανάλογη των δύο μεγάλων παικτών υποδομή και τεχνογνωσία στο πρόγραμμα. Η λογική τους είναι να επενδύσουν στην τηλεόραση μέσω internet, αλλά η μάχη είναι στο περιεχόμενο (ταινίες, αθλητικά), που είναι ακριβή υπόθεση και δημιουργεί οικονομικά βάρη και ζημίες στους εμπλεκομένους.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών τρέχει σε διάφορα επίπεδα –στη Forthnet (40%), στην κοινή εταιρεία Victus (Vodafone 50% – Wind 50%) και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Vectoring στο δίκτυο της σταθερής τηλεφωνίας–, εκτός από την κοινή επέκταση και στη συνδρομητική τηλεόραση. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη