Trending

Ξεκινά ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017

Γράφει η Agnes L.

Στις 28 Φεβρουαρίου (ώρα 10.00-16.00), στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου, 118 54 Αθήνα), εμπειρογνώμονες από τον χώρο της κοινωνικής καινοτομίας στην Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη, θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την κοινωνική καινοτομία και για τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες μορφές ανισότητας θα μπορούσαν να μειωθούν, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να επωφελούνται από τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι τεχνολογικές αλλαγές.

Ημερομηνία:
28/02/2017 – 10:00

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσει ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017 στην Αθήνα, Ελλάδα. Με νέο θέμα κάθε χρόνο, το οποίο αφορά τα πιεστικότερα προβλήματα της Ευρώπης, ο διαγωνισμός του 2017 επικεντρώνεται στη μείωση των διαφόρων μορφών ανισότητας.

Στις 28 Φεβρουαρίου (ώρα 10.00-16.00), στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου, 118 54 Αθήνα), εμπειρογνώμονες από τον χώρο της κοινωνικής καινοτομίας στην Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη, θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την κοινωνική καινοτομία και για τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες μορφές ανισότητας θα μπορούσαν να μειωθούν, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να επωφελούνται από τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι τεχνολογικές αλλαγές.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι:
– Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδια για την κοινωνία των πολιτών και την καινοτομία, και
– Ουρανία Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
– Τοπικοί εμπειρογνώμονες και πρωτοβουλίες όπως οι:
Σοφία Λάμπρου ImpactHub, Αθήνα, Ελλάδα
< > Noori, μέλος Solomon Mag, Refugee Forum και We Need Books, Ελλάδα
Free & Real
Βασίλης Βλαχοκυριάκος, OpenLab, Αθήνα, που θα εξηγήσει κατά την απογευματινή ομάδα συζήτησης πώς μπορούν να διαδοθούν τα οφέλη των τεχνολογικών αλλαγών
< > Salt, φιναλίστ του προηγούμενου διαγωνισμού
< >, Options FoodLab, Solomon, El Sistema και Hymopio Juice Bar- Διεθνείς φορείς κοινωνικής καινοτομίας, όπως:


  • Madeleine Gabriel, Nesta, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Inés Bebea Ondula, Ισπανία
  • Antonin Léonard OuiShare, Γαλλία
  • Felix Weth Fairmondo, Γερμανία

Ο Πέτρος Κουμπλής, δημοσιογράφος, θα παρουσιάσει την εκδήλωση.

Την ίδια ημέρα, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να μιλήστε με τους συμμετέχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες από την Ελλάδα. Οι εν λόγω οργανώσεις και προγράμματα είναι πραγματικά παραδείγματα φορέων κοινωνικής καινοτομίας που είτε υπήρξαν φιναλίστ προηγούμενων διαγωνισμών είτε εργάζονται στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Το φάσμα των δραστηριοτήτων τους ποικίλλει από την πρόσληψη και κατάρτιση προσφύγων για την πώληση αλατιού έως την ίδρυση εταιρειών εστίασης οι οποίες αξιοποιούν τις εθνικές κουζίνες των νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφή για να συμμετάσχετε, κάντε κλικ εδώ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη