Trending

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός EESTech Challenge 2017

Το EESTech Challenge (EESTEC Technology Challenge) είναι πανευρωπαϊκός φοιτητικός διαγωνισμός με θέμα το Supervised Machine Learning (Επιτηρούμενη Μηχανική Μάθηση) άμεσα συσχετιζόμενο με το Artificial Intelligence. Διοργανώνεται από τον πανευρωπαϊκό, εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό, φοιτητικό οργανισμό Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών EESTEC (Electrical Engineering Students European Association), που δραστηριοποιείται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το EESTech Challenge απευθύνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Πληροφορικής και της Ηλεκτρολογίας. Τους ενθαρρύνει να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σε τεχνολογικά θέματα καθώς και την ομαδικότητά τους διαγωνιζόμενοι με συμφοιτητές τους από όλη την Ευρώπη.

O διαγωνισμός διεξάγεται σε 2 στάδια, στους τοπικούς προκριματικούς γύρους και τον τελικό γύρο. 
Οι προκριματικοί γύροι θα λάβουν χώρα σε 16 ευρωπαϊκές πόλεις. Ομάδες 3 ατόμων θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν μια θέση στον Τελικό Γύρο (Final Round). Οι νικήτριες ομάδες θα συναντηθούν στη Ζυρίχη το Μάιο του 2017 για να διαγωνιστούν για άλλη μια φορά και να αναδειχθεί η νικήτρια Ευρώπης.

Το Σάββατο, 1η Απριλίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί ο Τοπικός Γύρος της Αθήνας. Έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα στον Τοπικό Γύρο της Αθήνας αποτελεί η κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής της στη Ζυρίχη.

Αν, λοιπόν, είσαι φοιτητής (μεταξύ 18 και 26 ετών) με κίνητρο, υψηλό επίπεδο τεχνολογικών γνώσεων και προθυμία να εργαστείς με την ομάδα σου έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις σε ένα ολοήμερο Hackathon, υλοποιώντας την ιδέα της δικής σου ομάδας, επιλύοντας το πρόβλημα.

Για να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό θα ήταν επιθυμητό να διαθέτεις:

- Προηγούμενη εξοικείωση με βασικά θέματα Μηχανικής Μάθησης (Επιβλεπόμενη Μάθηση, Προβλήματα Ταξινόμησης, Μοντέλα Νευρωνικών Δικτύων)
- Καλές πρακτικές γνώσεις Μαθηματικών (Διανυσματικοί Χώροι, Άλγεβρα Πινάκων, Συνδυαστική, Συναρτήσεις Πολλών Μεταβλητών)
- Βασικές γνώσεις Πληροφορικής (Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα, Τεχνικές Βελτιστοποίησης)
- Καλή γνώση και εμπειρία στη γλώσσα προγραμματισμού Python

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα μέχρι την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.
Η παρουσία των συμμετεχόντων είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, δεν υπάρχει κόστος, ενώ θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα http://eestec.ntua.gr και στο eestechchallenge.eestec.net/#/ Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη