Trending

Η Α.Μέρκελ προωθεί ένταξη της Ελλάδας στο QE και χρέος με αντάλλαγμα περικοπές 2% του ΑΕΠ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φέρεται να είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει προηγουμένως στο πακέτο των περικοπών συντάξεων και αφορολογήτου, ύψους 2% του ΑΕΠ περίπου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μέρκελ, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων του Βερολίνου, συναντήθηκε για τον σκοπό αυτό με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στον οποίο και διαμήνυσε τη βούλησή της να δοθεί στην Ελλάδα το κίνητρο του QE.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος προτίθεται, κατά τις πληροφορίες, να κινηθεί αψηφώντας τις αντιρρήσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώστε να υπάρξει κάποια σαφέστερη περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, μόλις η κυβέρνηση συμφωνήσει στο πακέτο των μέτρων που ζητάει το ΔΝΤ και διαπραγματεύεται από χθες με τους θεσμούς στο Χίλτον. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη