Trending

Reuters: Πολύ κοντά σε συμφωνία

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση της πορείας της διαπραγμάτευσης, η Ελλάδα έφτασε σε συμφωνία με τους δανειστές της σε βασικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, περικοπές δαπανών και ενεργειακά θέματα, κινούμενη πιο κοντά σε μια προκαταρκτική συμφωνία πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, που επικαλείται δύο αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας η Ελλάδα θα μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες ως 1% του ΑΕΠ το 2019. Επίσης έχει συμφωνηθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου σε περίπου 6.000 ευρώ προκειμένου να εξοικονομηθεί ένα επιπλέον 1% του ΑΕΠ. 

Αναφορικά με τα ενεργειακά και κυρίως με το κρίσιμο ζήτημα της ΔΕΗ το Reuters επικαλούμενο πάλι πληροφορίες αναφέρει ότι υπάρχει συμφωνία για την πώληση παραγωγικών μονάδων. Συγκεκριμένα η Αθήνα φέρεται να συμφώνησε να πουλήσει ως το 40% των μονάδων λιγνίτη που διαθέτει η Επιχείρηση. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη