Trending

Σόϊμπλε-Σαπέν ζητούν να πει ναι στα νέα μέτρα και η Νέα Δημοκρατία

Έντονες αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα προκαλούν οι δηλώσεις Β.Σόϊμπλε και Μ.Σαπέν όπου με δηλώσεις τους ζητούν τη συναίνεση και της Νέας Δημοκρατίας στα νέα μέτρα.

“Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο”, δήλωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Γερμανός υπουργός.

“Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα”, είπε.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ ζητάει τη δέσμευση και της αντιπολίτευσης ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019.  “Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης” .

Η άμεση αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αρνητική ενώ το Μαξίμου φέρεται έντονα ενοχλημένο. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη