Trending

Στ.Κούλογλου: 'Στο ΔΝΤ είναι αδίστακτοι"

Μιλώντας στην εκπομπή Εν Αθήναις του Γιώργου Τράγκα, ο δημοσιογράφος κι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου δήλωσε:

«Πιστεύω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, γίνεται μια προσπάθεια, που πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Το ΔΝΤ είναι αμετακίνητο και προσπαθεί να επιβάλει απαράδεκτους όρους. Πίσω από τη στάση αυτή κρύβονται ιδιωτικοποιήσεις. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Τα εργασιακά φυσικά και μια προσπάθεια να χτυπήσουν τα κοινωνικά στρώματα, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους».

Όσο για το πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση σε αυτές τις πιέσεις, ανέφερε ότι πιστεύει πως δεν είναι στόχος της Αριστεράς να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο. Οπότε αν ζητηθούν παράλογες απαιτήσεις δεν πρέπει να κάνει πίσω. Δήλωσε επίσης, ότι υπάρχουν κάποιοι τομείς που μπορεί να κάνει πράγματα η κυβέρνηση, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει την πασοκοποίηση. Αν υπάρξει υποχώρηση στα θέματα των συντάξεων θα χάσει την εκλογική βάση και δεν έχει νόημα να εξαερωθεί όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κος Κούλογλου ανέφερε ότι: «Υπάρχουν προβληματισμοί, η ηγεσία της κυβέρνησης ελπίζει ότι θα τα καταφέρει κι ότι η οικονομία θα ανακάμψει και δεν θα έχει ανάγκη να δανειστεί. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι στο ΔΝΤ είναι αδίστακτοι κι έχουμε ακόμα 2 με 3 αξιολογήσεις. Ακόμα και αν έκλεινε αυτή, δεν ξέρω τι θα ζητήσουν άλλο, ίσως ζητήσουν τις γυναίκες και τα παιδιά μας». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη