Trending

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώνει τις δυνάμεις του με το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη

Με την κοινή επιθυμία να στηρίξουν την αριστεία, τον ολυμπισμό αλλά και τις ελπίδες, ιδιαίτερα των νέων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενώνει τις δυνάμεις του με το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, ενισχύοντας Έλληνες και Κυπρίους αθλητές καθώς ξεκινούν την επίπονη 4-ετή προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκυο. 

Το πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, αποτελεί θεσμό στον χώρο. Έναν θεσμό που έχει σταθεί, τα τελευταία 18 χρόνια, κοντά σε εκείνους που προπονούνται  σκληρά, συχνά σε μη ευνοϊκές συνθήκες, για να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους του κόσμου, σε αυτήν την μεγάλη «γιορτή» του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς αγώνες. Από τα πρώτα χρόνια του προγράμματος μέχρι σήμερα, πάνω από 400 ετήσιες υποτροφίες έχουν εστιάσει σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά πρωταθλητών, σαν «απάντηση» στην γενικότερη έλλειψη πόρων για τον πρωταθλητισμό, προσφέροντας τους την δυνατότητα να επιδοθούν απρόσκοπτα στην προσπάθειά τους για την διάκριση, σε μια ανταγωνιστική, διεθνή σκηνή. 

Ο κ. Δημήτριος Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ανέφερε σχετικά: «Αναζητώντας διαρκώς τη συνεργασία και την πολύπλευρη υποστήριξη επιτυχημένων πρωτοβουλιών άλλων Ιδρυμάτων, αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση η συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. Ο αθλητισμός, ως το κατ’ εξοχήν πεδίο ενότητας, ενδιαφέροντος και περηφάνιας του απανταχού Ελληνισμού, για μία ακόμη φορά λειτουργεί ως ο συνεκτικός κρίκος που φέρνει κοντά εκείνους που δύνανται οικονομικά με εκείνους που έχουν δικαίωμα στο Ολυμπιακό όνειρο».    

Ο κ. Χάρης Γ. Δαυίδ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη προσέθεσε «Η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος. Όπως και το να στηρίζει κανείς τους πρωταθλητές μας. Σε μια τέτοια δέσμευση που απαιτεί διάρκεια στον χρόνο, είναι ιδιαίτερη χαρά να έχουμε συνοδοιπόρους όπως το Ίδρυμα Λάτση, που αναγνωρίζουν την επιτυχία του προγράμματος υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας και συμβάλλουν στο να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Με την απόφαση αυτή, το Ίδρυμα Λάτση, όπως και η Ελληνική Πρωτοβουλία που επίσης συμμετέχει από φέτος στο πρόγραμμα, υπογραμμίζουν με τρόπο χειροπιαστό, ότι  Έλληνες και Κύπριοι αθλητές δεν είναι μόνοι σε αυτόν τον αγώνα».  

Με την συνεργασία και των τριών Ιδρυμάτων, χορηγούνται έτσι για το έτος 2016 - 2017, σαράντα μία (41) αθλητικές υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο που αγωνίζονται σε ατομικά ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και δύο, αντίστοιχα, στον πρώτο Έλληνα και την πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισαν στον 34ο Κλασσικό Μαραθώνιο. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη