Trending

Το 2ο Συνέδριο της ΕΕΔΕ για την Αυτοδιοίκηση

Το 2ο ετήσιο Συνέδριο του Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ) της ΕΕΔΕ, έχει θέμα Για περισσότερη και καλύτερη Αυτοδιοίκηση. Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερη Αυτοδιοίκηση; 

Σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ η χώρα μας αναφέρεται ως εκείνη με την πλέον συγκεντρωτική διοίκηση. Αποτελεί κοινό τόπο, για τις ευρωπαϊκές τουλάχιστον χώρες, η εκπαίδευση, η υγεία, καθώς και άλλες υπηρεσίες να αποτελούν αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον τρόπο αυτό έχει προκύψει πολύ πιο ευέλικτη διαχείριση και ουσιαστικότερος έλεγχος. 

Γιατί καλύτερη; Επειδή και σήμερα τα φαινόμενα κακοδιοίκησης δεν είναι προνόμιο της κεντρικής διοίκησης, επειδή η μεταφορά αρμοδιοτήτων προϋποθέτει τη μεταφορά πόρων και ακόμη επειδή η καθημερινότητα των πολιτών μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά από σύγχρονες υπηρεσίες που μπορούν να αναλάβουν οι αυτοδιοικητικές δομές. 

Το Συνέδριο του ΤΟΜΔΔΑ, θα δώσει την ευκαιρία να αναδειχθούν τα σημερινά προβλήματα, αλλά κυρίως να συζητηθούν οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Ομιλητές είναι αιρετοί εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης καθώς και ειδικοί στα θέματα που θα συζητηθούν. 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα καλύψουν τις εξής θεματικές περιοχές: - Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση, - Σύγχρονες Υπηρεσίες προς τον Πολίτη, - Αξιοποίηση των δυνατοτήτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, - Θεσμικό και Διοικητικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης. 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου ώρες 09.00 - 16.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.eede.gr/uploads/files/tomdda_sunedrio_040417.pdf Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη