Trending

Financial Times: Ανοίγει ο δρόμος για τις δόσεις στην Ελλάδα

Οι Financial Times σε άρθρο τους αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup στη Μάλτα στις 7 Απριλίου του 2017 γράφουν ότι η Ελλάδα ήλθε σε συμφωνία με τους δανειστές της για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να υλοποιήσει, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης ύψους 86 δισ.ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Τα μέτρα, που συμφωνήθηκαν, αφορούν σε μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό, τις οποίες η Αθήνα πρέπει να ψηφίσει με νόμο άμεσα και να εφαρμοστούν το 2019 και το 2020. 

Η συμφωνία χαιρετίστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Μάλτα, ως σημαντική εξέλιξη μετά από μήνες αδιεξόδου για τα επόμενα στάδια του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα. 

Με τη συμφωνία διευθετήθηκαν «όλα τα μεγάλα ζητήματα» ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων, που είναι απαραίτητες για τις προσπάθειες της Ευρωζώνης να επιτύχει την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ θεωρείται ζωτικής σημασίας για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης. 

Η Γερμανία έχει καταστήσει σαφή την άρνησή της στην περαιτέρω ενίσχυση της Αθήνας χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης. 

Τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαπραγματεύσεις ενέτειναν τις προσπάθειές τους για να δώσουν ένα τέλος στην επιζήμια οικονομική αβεβαιότητα για την Ελλάδα, αναφέρουν οι Financial Times. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη