Trending

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλούνται επτά κρατικές εταιρείες

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να προσλάβει συμβούλους, που θα προτείνουν τους «βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης των μετοχικών ποσοστών» που κατέχει το Ταμείο σε μία σειρά από εταιρείες του δημοσίου τομέα και πιο συγκεκριμένα στη ΔΕΗ (17%), στη ΔΕΠΑ (65%), στα ΕΛΠΕ (περίπου 35%), στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (30%), στην ΕΥΑΘ (23%), στην ΕΥΔΑΠ (11%) και στον ΟΤΕ (5%).

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διερεύνηση από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ της δυνατότητας ορισμού από το δημόσιο της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» ως εποπτικού οργάνου για την επόμενη μέρα της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας σε ιδιώτη επενδυτή. 

Πρόκειται για πρόταση της Εντεταλμένης Συμβούλου του Ταμείου, κυρίας Λίλας Τσιτσογιαννοπούλου, που διαμορφώθηκε μετά από σειρά συναντήσεων της διοίκησης του Ταμείου με τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Η κα Τσιτογιαννοπούλου υποστηρίζει ότι η εξασφάλιση ρόλου για την «Εγνατία Οδό» μπορεί να γίνει ακόμα και από σήμερα και για άλλα έργα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη