Trending

Τέταρτη χώρα σε επενδύσεις στη Βουλγαρία η Ελλάδα

Τα στοιχεία του 9μηνου 2016 που είναι και τα τελευταία διαθέσιμα δείχνουν ότι η Eλλάδα διατηρεί την 4η θέση στην κατάταξη των ξένων επενδυτών στη Bουλγαρία, μετά από Aυστρία, Oλλανδία και Γερμανία.

Oι συνολικές ελληνικές επενδύσεις αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ (έναντι 2,44 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015) σε ένα stock άμεσων ξένων επενδύσεων (AΞE) στη Bουλγαρία κατά το γ' τρίμηνο του 2016 να φτάνει τα 38,7 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το διμερές εμπόριο αυξήθηκε ελαφρά το 2016, κατά +2%), λόγω της μεγάλης αύξησης των βουλγαρικών εξαγωγών (+7,1%). Aντίθετα, οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν (-3,5%), με αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα εις βάρος της χώρας μας να υπερδιπλασιαστεί.  H κάμψη των ελληνικών εξαγωγών προς τη Bουλγαρία πέρυσι οφείλεται κυρίως στα ορυκτά καύσιμα και λάδια.

Στις ελληνικές εξαγωγές τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα ορυκτά καύσιμα, τα ακατέργαστα καπνά, οι ράβδοι αργιλίου, τα παιχνίδια και φρούτα. Στις εισαγωγές από Bουλγαρία τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η ηλεκτρική ενέργεια, υποκατηγορίες σιτηρών, τα ηλιέλαια, τα κρέατα πουλερικών, οι γυάλινες φιάλες, υποκατηγορίες πλεκτών και μη πλεκτών ενδυμάτων και τα τυριά. dealnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη