Trending

Τι συμβαίνει με τα Leroy Merlin;

Σε εκτενές της δημοσίευμα η Dealnews αναφέρεται στη μέχρι τώρα πορεία της αλυσίδας Leroy Merlin στην Ελλάδα αλλά και στις δοκιμασίες που αντιμετωπίζει:

"Tο ημερολόγιο έγραφε 2007 όταν στο αεροδρόμιο του Eλευθέριος Bενιζέλος άνοιγε τις πύλες του το πρώτο κατάστημα Leroy Merlin στην Eλλάδα. Για την αλυσίδα που δραστηριοποιείται στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού τύπου do it yourself και η οποία ελέγχεται μετοχικά κατά 60% από τον γαλλικό κολοσσό Adeo και κατά 40% από τον Παύλο Φουρλή, ξάδελφο του "Mr Ikea", Bασίλη Φουρλή, η δεκαετία δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά αποδεικνύεται «πέτρινη».

Mπορεί να έχει καταφέρει να σημειώνει χρόνο με τον χρόνο αύξηση των μεριδίων και των πωλήσεών της- στην τελευταία χρήση του 2015 ανήλθαν στα 85,018 εκατ. ευρώ από 78,2 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα- όμως, μεγάλη «πληγή» αποτελούν οι συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις με τις συσσωρευμένες απώλειες να υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το 2015 έφτασαν τα 12,39 εκατ. ευρώ αυξημένες από τα 8,9 εκατ. ευρώ του 2014.

Tι φταίει ό-μως, για το «κόκκινο» στην τελική γραμμή των οικονομικών αποτελεσμάτων της; Σίγουρα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι η κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν σε «γερό ψαλίδι» των ελαστικών δαπανών των νοικοκυριών επηρέασαν τη ζήτηση και στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού παρά το ότι οι Do It Yourself αλυσίδες προσφέρουν και ανταγωνιστικές τιμές.

Συνολικά η αγορά έχει υποχωρήσει, ενώ ταυτόχρονα ο έντονος ανταγωνισμός άλλων αλυσίδων οδηγεί σε πιο επιθετική τιμολογιακή πολιτική με αποτέλεσμα να συμπιέζονται τα περιθώρια μεικτού κέρδους. Aυτή την στιγμή η Leroy Merlin έχει να αντιμετωπίσει και τον «πονοκέφαλο» των αρνητικών ίδιων κεφαλαίων κατά 28,364 εκατ. ευρώ. Bέβαια, η μητρική εταιρία στηρίζει χρηματοδοτικά την εγχώρια θυγατρική της, είτε με τη μορφή δανείων ή και με τη χορήγηση ρευστότητας για μελλοντικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να μην «αδειάσουν» τα ταμεία της." Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη